Детективи Бюро економічної безпеки вилучили на Дніпропетровщині сигарети вартістю 17 млн грн

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Полтавській області припинили роботу мережі з виготовлення та продажу фальсифікованих тютюнових виробів.

Мешканці Полтавської та Дніпропетровської областей організували поставку з закордону електронних сигарет, рідин та іншої продукції для куріння без марок акцизного податку.

Крім того, вони налагодили повний цикл виготовлення тютюну для куріння кальяну. Продавали контрафактний товар у магазинах власної мережі у Дніпрі та області.

Детективи одночасно провели понад 30 обшуків на складах та місцях продажу, під час яких вилучили понад 32 тис. електронних пристроїв, рідини для наповнення, набори для замішування цих рідин, ароматизатори, картриджі із сумішшю для куріння, більше тонни тютюнової суміші для кальяну, 100 кг тютюну та обладнання.

Орієнтовна сума вилученого становить понад 17 млн грн. Наразі на майно накладено арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 204 КК України здійснюють детективи ТУ БЕБ у Полтавській області. Оперативний супровід - співробітники Східного регіонального управління Держприкордонслужби України. Процесуальне керівництво – Полтавська обласна прокуратура.

Бюро економічної безпеки

Нагадаємо, раніше БЕБ в Одесі вилучило тютюнових виробів на 9 млн грн.