На Кіровоградщині поліцейські викрили трьох підприємців у незаконній реалізації підакцизних товарів

Суб’єкти господарювання здійснювали протиправну діяльність на території обласного центру та кількох районів.

Встановлено, що реалізація продукції відбувалася без дозвільних документів, за цінами значно нижчими встановлених мінімальних роздрібних цін. Також за висновками експертиз, марки акцизного податку для маркування тютюнових виробів не відповідають тим, які знаходяться в офіційному обігу на території України.

Під час проведення обшуків за місцями зберігання та збуту підакцизних товарів правоохоронці виявили та вилучили понад 34,3 тисяч пачок тютюнових виробів та більше 500 пачок електронних сигарет.

Розслідування за цим фактом проводиться за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Загалом із початку року з незаконного обігу вилучено майже 67 тисяч пачок тютюнових виробів, понад 260 кг сировини тютюну та 197 літрів алкогольної продукції. Орієнтовна вартість вилученого складає більше 3,7 мільйона гривень.

За фактами виявлених порушень правил торгівлі тютюновими й алкогольними виробами та порядку провадження господарської діяльності правоохоронці склали 110 адміністративних матеріалів.

Національна поліція України

Нагадаємо, раніше у Путивлі правоохоронці викрили жінку, яка здійснювала продаж контрафактних цигарок.